Carnoud Inbouwcenter
Aanbieding

 

Welkom op de Info pagina van Carnoud.

Hier worden handige tips en tricks geplaatst m.b.t. de producten die wij leveren.


De beste tips en tricks voor uw android smartphone.


1. Geen lastige, opdringerige notificaties meer.
Blijven er steeds maar weer irritante meldingen verschijnen? Als u de melding ingedrukt houdt komt er een menu tevoorschijn waar de meldingen uitgeschakeld kunnen worden.

2. Blijven links alsmaar in de verkeerde app openen?
Vervelend, een link naar facebook die niet geopend word met de facebook app maar met de browser. Dit is makkelijk en snel te verhelpen. Ga via de instellingen naar het kopje “applicaties” en vervolgens naar “applicatiebeheer”. Zoek de app die zichzelf steeds ongewenst tevoorschijn tovert en druk op “standaardinstellingen wissen”. (Dit kan er op uw telefoon iets anders uitzien.)

3. Stel een datalimiet in.

Extra kosten, daar zit niemand op wachten… Stel een datalimiet in om dit te voorkomen. Ga naar de instellingen en zoek naar het kopje gegevensgebruik. Hier kunt u een limiet aanzetten en door de rode lijn te verschuiven kunt u ook aangeven bij hoeveel GB het datagebruik moet stoppen.
Telefoons opladen: Do’s en Don’ts

Telefoons komen met steeds meer functies en opties maar hierdoor raken ze ook sneller leeg. Accu's zijn door de jaren heen flink verbeterd en tegenwoordig kun je nog maar weinig fout doen bij het opladen. De eerste keer is het aan te raden de telefoon 100% op te laden maar voor alle andere keren maakt dit helemaal niet zoveel uit. Moderne Lithium-ion batterijen worden niet slechter als je ze bij 40% al oplaad of bij 80% al van de lader haalt.

Toch zijn er enkele factoren die je kunt vermijden om de levensduur van een accu te vergroten.

 

Hitte

Hitte is erg slecht voor de batterij, niet alleen gaat de kwaliteit achteruit maar het is ook nog een gevaarlijk! Leg de telefoon bijvoorbeeld niet in de zon of onder een kussen. Zeker niet tijdens het opladen! Dit is niet alleen slecht voor de batterij, dit is ook nog eens gevaarlijk!

 

Namaakopladers

Het is afgeraden namaakopladers en goedkope kabels te gebruiken. Niet alleen gaan deze vaak sneller kapot maar daarnaast kunnen ze, door bijvoorbeeld een verkeerd aantal ampère te leveren, het toestel en/of de accu beschadigen.   
Een frisse start voor uw iPhone

Af en toe is het handig om een iPhone opnieuw op te starten of te resetten. Hierdoor blijft het toestel sneller en stabieler. Dit kan ook goed van pas komen als de iPhone bijvoorbeeld vastloopt.

Een reset kan het beste op de volgende manier, zo verlies je ook geen data! De homeknop en powerknop moeten tegelijk worden ingedrukt, de iPhone zal hierdoor vanzelf opnieuw opstarten. Dit kan 30 seconden duren. Zodra het Apple logo in beeld komt kunnen de knoppen losgelaten worden. Deze methode werkt echter niet op de nieuwe modellen omdat deze geen homeknop meer hebben maar een sensor. 

Op de iPhone 7 en 7 Plus werkt het dus een klein beetje anders. Omdat de homeknop op deze nieuwe modellen een sensor is zal deze niet werken als de iPhone bijvoorbeeld vastloopt. Apple heeft dit op een slimme manier opgelost door de combinatie te veranderen van "homeknop + powerknop" naar "volume omlaag-knop + powerknop".

 

 

Voorkom een volle iPhone met deze 5 tips en tricks!

1. Verwijder overbodige apps

Iedereen heeft ze wel, apps die niet gebruikt worden maar toch geïnstalleerd zijn. Dit is allemaal verspilde ruimte die heel goed voor iets beters gebruikt kan worden. Wees kritisch op de apps die je installeert en laat ze niet voor niks op je toestel staan. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar apps met een vergelijkbare functie, soms is één app van dezelfde soort al meer dan genoeg. 

 

2. Controleer welke apps veel ruimte innemen.

Sommige apps nemen wel meer dan 1 GB ruimte in beslag! Sommige apps heb je misschien wel helemaal niet vaak nodig. Door deze apps te verwijderen of een alternatief te zoeken kun je soms heel veel ruimte besparen.

 

3. Gebruik iCloud

iCloud kan gebruikt worden voor het opslaan van muziek, apps, foto's, contacten, agenda's en documenten. De dienst heeft gratis 5 GB opslaggeheugen, klaar om gebruikt te worden!

 

4. Cachegeheugen van apps leegmaken.

Veel apps slaan tijdelijke informatie op, dat is informatie die eigenlijk niet perse nodig is. Sommige apps bieden echter niet de mogelijkheid het cachegeheugen te verwijderen. Dan kan het helpen de app opnieuw te installeren. Let hierbij wel op ofdat de desbetreffende app nog wel in de appstore staat. Sommige apps zijn niet meer beschikbaar en kunnen dus ook niet opnieuw worden geïnstalleerd.

 

5. Verwijder overbodige berichten en bestanden.

Niet alleen apps nemen ruimte in beslag. Denk ook aan foto's, video's en berichten. Als je deze niet kwijt wilt maar wel ruimte tekort komt denk dan aan het maken van een backup op een pc op laptop. Zo zijn de herinneringen voor altijd opgeslagen maar raakt het geheugen niet vol.

 


De Mediamarkt gaat tegen betaling iets nieuws doen: Service. Iets waar Carnoud al jaren goed in is….Gratis bij uw toestel!

 

Veel bedrijven hebben de laatste jaren concurrentie gekregen van internetondernemingen met een andere werkwijze. Door een hoge omzetsnelheid en lage kosten, kunnen artikelen voor een scherpe prijs aangeboden worden. Sommige partijen maken zelfs helemaal geen winst op de producten, maar verdienen geld doordat de klant vooruit dient te betalen. Gevolg hiervan is dat men geen of nauwelijks service kan/wil verlenen en garantie is een omslachtig proces.

En dat zijn juist de punten waarop wij ons proberen te onderscheiden.

Ook een groot bedrijf als Mediamarkt erkent nu dat het verlenen van service in een winkel moeilijk gaat voor internetprijzen. Daarom gaan ze € 35,- per jaar voor vragen voor service, uitleg, enz.

We zijn er toch wel een beetje trots op dat we dit al jaren gratis doen. We kunnen met onze prijzen niet altijd met de allerlaagste mee, maar daar staat wel een hoop tegenover:

-              Opstarten nieuw product

-              Overzetten gegevens en contacten

-              Installeren email

-              Installeren WhatsApp

-              Installeren applicaties

-              Uitleg nieuw toestel

-              Gratis leentoestel

-              Bemiddeling bij garantie

-              Klaar terwijl u wacht

-              Enz

 

Onze service blijft gratis! Dat wilden we toch graag even onder de aandacht brengen, hopelijk zien we u snel in de winkel.

U bent welkom!Haal meer uit uw telefoon en batterij:De roamingkosten in Europa verdwijnen in 2017 definitief.

Providers mogen dan geen extra kosten meer vragen voor internetten in het buitenland. Hoe zit dat precies? Een uitleg van de complexe wet in 5 vragen.


1. Wie heeft wat besloten en waarom?
De Europese Unie heeft met een grote meerderheid gestemd voor een wet die ervoor zorgt dat roamingkosten moeten verdwijnen. Dat betekent dat providers in de toekomst geen extra geld meer mogen vragen als je in een ander Europees land op internet gaat, of belt of sms't.

2. Kan ik deze vakantie gratis internetten?
Nee, nog niet. De roamingkosten wordt niet per direct afgeschaft. Vanaf 30 april 2016 mogen providers nog maximaal € 0,05 per minuut, € 0,02 per sms, en € 0,05 per MB rekenen. Vanaf 1 juli 2017 verdwijnen die kosten helemaal, en mogen providers helemaal geen extra kosten meer rekenen.

3. Er wordt toch al jaren gedebatteerd over de roamingkosten?
De roamingkosten zijn inderdaad al jaren een hot topic in Europa, en de strijd ertegen werd altijd geleid door Eurocommissaris Neelie Kroes. Die trad fel op tegen de providers en de torenhoge kosten die zij vroegen, maar de providers gaven zich niet zonder slag of stoot gewonnen. De strijd tegen roamingkosten loopt dan ook al jaren, maar er komt helaas veel meer bij kijken. De Europese Commissie moest er eerst mee instemmen, daarna de Europese landen binnen de Unie. Dat is nu echt gebeurd: Alle 28 lidstaten hebben gestemd om de roamingkosten af te schaffen, en een meerderheid stemde vóór.

4. Zitten er ook nadelen aan het plan?
Jazeker, vooral netneutraliteit krijgt een flinke klap. Netneutraliteit is een wet die regelt dat providers diensten niet mogen benadelen. Veel providers zijn bijvoorbeeld niet blij met Netflix, omdat gebruikers via Netflix heel veel data verstoken. Dat kost een provider als KPN veel meer geld, dus zou het aantrekkelijk zijn als een provider de toegang tot Netflix zou afsluiten. Maar in de wet op netneutraliteit is geregeld dat providers alle websites en -diensten gelijk moeten behandelen. In Nederland is netneutraliteit een wet, waaraan de Nederlandse providers zich moeten houden. De nieuwe Europese wet voor het verlagen van de roamingkosten heeft echter grote gevolgen voor die Nederlandse wet. In de Europese nieuwe regels wordt dat principe afgezwakt. Daarin kunnen providers nog steeds niet zomaar websites afsluiten, maar ze mogen wel websites voorrang geven. Dat betekent dat een provider bijvoorbeeld Spotify gratis mag aanbieden bij een abonnement.

5. Mooi toch?
Ja en nee. Aan de ene kant is het handig dat je bijvoorbeeld gratis Spotify of misschien zelfs Netflix kunt gebruiken, zonder dat dat uit je bundel gaat. Maar in de praktijk kan dat voor erg scheve verhoudingen zorgen onder de providers. Die kunnen namelijk grote bedragen neertellen voor een exclusief contract met Spotify, waardoor ze een grote voorsprong hebben boven de concurrentie. Bovendien kan zo'n 'snelweg' voor bepaalde diensten ervoor zorgen dat alle andere diensten trager worden. Er zijn overigens nog veel details niet bekend over de deal, dus kan het zijn dat er waarborgen voor zulke omwegen zijn.Goed nieuws van Kpn: Ontvang € 5,- korting met Kpn Compleet!

U hebt meerdere mobiele abonnementen van KPN of Hi op uw adres, dan kunt u sinds kort profiteren van KPN Compleet en Meer Mobiel Voordeel.

Controleer hier op welke voordelen u recht heeft en meld u gelijk aan!

Login bij "mijn Kpn" om te zien welke voordelen u al heeft.Commerciële (betaalde) sms- en internetdiensten!

Zit u vast aan de dagelijkse horoscoop per sms of ontvangt u wekelijks credits voor een game? Grote kans dat u een abonnement heeft op een betaalde sms- of contentdienst. Dit staat vaak op uw factuur omschreven als "Premium diensten" of "Services", vaak met de toevoeging: "Raadpleeg www.payinfo.nl voor meer info". De website van Payinfo heeft veel informatie over deze commerciële sms- en internetdiensten. Bekijk al uw aankopen en blokkeer uw nummer tegen ongewenste sms-diensten en abonnementen: PayInfo

 


Geen internet in het buitenland op uw iPhone? Schakel "EU Internet" uit!

Over enige tijd vervallen binnen de EU de extra kosten voor het gebruik van mobiel internet in het buitenland (roaming). Apple houdt er alvast rekening mee in iOS 8 en introduceert de instelling: ‘EU Internet’. Met deze nieuwe functie is het mogelijk om tijdens een reis automatisch mobiele data te laten (de)activeren. Ben je binnen de EU en staat ‘EU Internet’ aan, dan is er verbinding via dataroaming. Verlaat je vervolgens de EU en staat ‘Data Roaming’ uit, dan wordt de verbinding verbroken. Hoe de kosten voor data binnen de EU er precies uit gaan zien en of dit uit je eigen bundel gaat is nog niet volledig duidelijk.

De optie is te vinden vanaf iOS 8 beta 4. Het schuifje is toegevoegd bij de instellingen van het mobiele netwerk, onder de huidige knop voor ‘Data Roaming’. Verwarrend is dat op dit moment ‘EU Internet’ alleen geactiveerd kan worden als ‘Data Roaming’ ook is ingeschakeld. Zo lijkt de nieuwe optie zijn doel voorbij te gaan, maar naar verwachting zal dit nog worden aangepast. Vergeet niet dat het om een beta-versie van iOS gaat. De software is dus nog volop in ontwikkeling.

Voorlopig moet de functie "EU internet" uitgeschakeld blijven, anders heeft u in het buitenland geen internet!

Heeft u dan nog steeds geen bereik, schakel dan 4G ook uit. In veel landen is dit namelijk nog niet beschikbaar en dat zorgt voor veel problemen.

 

 

Gratis reparatie accu of sluimerknop iPhone 5?

Apple heeft erkend dat er bepaalde series zijn die problemen hebben met de accu of de sluimertoets (aan/uit knop) bovenop het toestel. Deze toestellen komen in aanmerking voor een gratis reparatie of een vergoeding, mits aan alle voorwaarden wordt voldaan.

Controleer hier of uw toestel in aanmerking voor de accureparatie.

Controleer hier of uw toestel in aanmerking voor de sluimertoetsreparatie.Belangrijk voor reparatie en inleveren iPhones met IOS 7

Sinds half september 2013 is het nieuwe besturingssysteem iOS 7 beschikbaar voor de iPhone. Deze nieuwe versie biedt klanten veel extra mogelijkheden die het gebruik van Apple apparaten nog beter maken.

Nieuw aan iOS 7 is bijvoorbeeld de app Find My iPhone, die standaard wordt geïnstalleerd. Met deze app kun je je iPhone na verlies of diefstal op afstand blokkeren. Voor het deblokkeren is het Apple ID van de eigenaar nodig.

Als je Find My iPhone hebt geactiveerd, is het voor anderen niet mogelijk om het toestel te gebruiken. Hierdoor kunnen wij geen service op het toestel verlenen. Het is dus belangrijk dat Find My iPhone uit staat voor je het toestel laat repareren. Je kunt wanneer het toestel niet meer aan gaat via icloud.com de app deactiveren.

Wil je je iPhone laten repareren? Controleer dan eerst het volgende:

Let op! iPhones die worden ingeleverd met de app Find My iPhone nog actief, kunnen wij niet repareren of innemen.

Apple zal namelijk het toestel ongerepareerd terugsturen, bij herhaalde retouren zal er per geval € 25,- handelingskosten in rekening worden gebracht.

LET OP:

 

 

Toestel Backup

Het is altijd verstandig om een actuele back-up te hebben van je mobiel apparaat. Toestellen worden gestolen, nat, vallen of gaan gewoon kapot. Het is dan vervelend om alles kwijt te zijn en Carnoud kan dan ook niets meer voor je doen. Nagenoeg alle producenten leveren software op hun website die je kunt downloaden en installeren op de PC. Klein moeite, groot plezier! Hieronder de belangrijkste programma's:

 

 

Data meter App

Niet meer over je data bundel heen ? In de App-store en Playstore zijn er diverse data meter apps beschikbaar. Hiermee kan je precies bijhouden hoeveel data je hebt verbruikt in de desbetreffende maand, waardoor je ook precies weet wanneer je over je limiet zit.

 

 

TomTom vastgelopen?

Houd de Powerbutton (aan/uit knop) een tijdje ingedrukt totdat het toestel opnieuw opstart. Sommige oudere modellen hebben een aparte reset knop die u met een paperclip kunt indrukken. Zorg dat er voldoende spanning in de accu is.

 

 

Taskkiller voor Android

Het is in principe niet nodig om Taskkillers dagelijks te gebruiken (Android schakelt zelf de apps uit waar nodig), natuurlijk zijn er wel situaties waarin ze handig zijn. Als een developer zijn app bijvoorbeeld niet op de correcte manier heeft opgebouwd, kan het voorkomen dat er onbedoeld een programma blijft draaien. Een van de bekende voorbeelden is een app die internetverbinding probeert te maken terwijl er geen (3)g(prs) verbinding is. Tevens zijn er (gratis) apps die op de achtergrond reclame blijven verversen via internet. Dit zorgt niet alleen voor extra batterij verlies, maar kan ook extra internetverbruik veroorzaken. Tevens word het RAM geheugen van het toestel continu geleegd en niet pas wanneer het vol zit. Taskkiller zijn te vinden in de Playstore.

 

 

iPhone vastgelopen?

Houd de Home- en Powerbutton tegelijk ingedrukt, totdat het toestel opnieuw opstart. Zorg dat er voldoende spanning in de accu is.

 

 

 

Fouten en wijzigingen voorbehouden.